Paslaugos regos ar kitą negalią turintiems asmenims


   
Vartotojų aptarnavimo ir informacijos skyriuje (I a.) veikia Lietuvos aklųjų bibliotekos paslaugų punktas, kuriame regos ar kitą negalią turintys asmenys gali pasiskolinti į namus garsines knygas ir žurnalus (MP3 laikmenoje) bei knygas Brailio raštu. Teisę naudotis Lietuvos aklųjų bibliotekos išleistais specialiųjų formatų leidiniais turi tik regos ir kitą negalią, dėl kurios neįmanoma skaityti įprastinių spaudinių, turintys asmenys (LR Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas, 2011, 10 str. 1 d.).

Silpniau matantiems  žmonėms įkurta kompiuterizuota darbo vieta su  įdiegtomis programomis, kurių  pagalba galima pasididinti  visą kompiuterio ekrane pateikiamą informaciją arba pasirinktą jos dalį.

Teikiama nemokama knygų pristatymo į namus paslauga žmonėms su judėjimo ar kitokia  negalia, dėl kurios negali savarankiškai naudotis bibliotekos paslaugomis.

Neįgaliesiems pritaikytas įvažiavimas į biblioteką, yra liftas. Speciali įranga suteikia galimybę neįgaliesiems naudotis visomis bibliotekos viešosiomis erdvėmis.

    
Daugiau informacijos apie šias paslaugas teikiama telefonu 8-381-50784